Gazelle

headerservice

Fietsen Mertens Lommel, al jarenlang verdeler van Gazelle fietsen, oerdegelijk en sterk!

Toen Willem Kölling, postbeheerder te Dieren, in 1892 besloot in de fietshandel te gaan, verklaarde iedereen hem voor gek. Hij zag echter als één van de eersten de mogelijkheden van dit nieuwe vervoermiddel. Hij begon heel voorzichtig en bestelde in Engeland welgeteld één fiets. Door de sterke groei van de handel ging hij al snel samenwerken met smid Rudolf Arentsen.
De heren gebruikten de naam Gazelle voor het eerst in 1902. In de zomer van dat jaar zag Willem Kölling namelijk tijdens een wandeling door de bossen rondom Dieren en Laag Soeren, plotseling een reebok oversteken. De snelheid en sierlijkheid waarmee het dier zich uit de voeten maakte, brachten hem op het idee de naam Gazelle, één der snelste antilopesoorten, te gebruiken voor zijn fietsen.

Gazelle is vervolgens in 119 jaar uitgegroeid van een kleine tweemanszaak tot een toonaangevende internationale onderneming. Van drie verkochte fietsen in 1892 tot het grootste fietsenmerk van Nederland met een productie van 350.000 fietsen per jaar. Het aantal verkochte fietsen is de laatste jaren steeds meer toegenomen. Voor het eerste miljoen fietsen was 62 jaar nodig. Het tweede miljoen volgde 12 jaar later in 1966. Willem Kölling bleek de goede naam te hebben gekozen want daarna zet Gazelle pas echt de vaart erin.

fietsenmertens

Bij Fietsen Mertens kan U ruime keuze aan stockfietsen vinden en zijn gespecialiseerd in electrische fietsen!  De nieuwe modellen 2013 zijn binnen!! Kom een kijkje nemen in onze toonzaal!